April ga Avinor en passasjerøkning på totalt 3,8 prosent sammenlignet med i fjor.

28. april var dagen etter den offisielle åpningen av den nye og utvidede lufthavnen.

– Det er betryggende å vite at vi rundet 100.000 passasjerer dagen etter åpningen av nye arealer og nær doblet kapasitet, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas i en pressemelding.

Totalt reiste 4.171.684 passasjerer til og fra Avinors lufthavner i april. Det er en økning på 3,8 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Innlandstrafikken gikk ned med 2,7 prosent, mens utenlandstrafikken økte med 15,1 prosent. Påsken spiller en stor rolle her, ifølge Avinors direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit.

– At påsken i år var i april, betyr lavere vekst innenlands, mens effekten for utenlandstrafikken er motsatt. 1. mai falt på en mandag, og dette har også bidratt til flere langhelgturer enn i fjor, forklarer Spruit.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: