912 flyvinger vil bli innstilt torsdag, og ytterligere 115.000 passasjerer vil bli rammet av den to dager lange streiken. Ledelsen raser mot det de mener er en opptrapping av konflikten.

Det er flygernes 14. streik siden lønnsforhandlingene brøt sammen i april 2014. Onsdag ble 876 flygninger innstilt, det vil si hver tredje av Lufthansas flyginger. Det rammet også passasjerer som skulle fly med Lufthansa til og fra Oslo. Alle sju flygningene ble innstilt.

I alt vil 215.000 passasjerer bli rammet av den to dager lange streiken.

Konflikten er preget av en uforsonlig tone, og meldingen om at streiken vil vare lenger enn de 24 timene flygerforbundet Cockpit først varslet, skaper sterke reaksjoner i selskapets ledelse.

– Uforståelig

– Lufthansa har notert, men stiller seg helt uforstående til meldingen om at Cockpit vil fortsette streiken torsdag selv før den har startet onsdag, het det i en uttalelse på selskapets nettsider onsdag.

Der anklages forbundet for enda en opptrapping i konflikten. I en ny melding onsdag ettermiddag blir flygerfobundet nok en gang bedt om å være med på en megling. Selskapet avviser flygernes lønnskrav, og begrunner det med at en lønnsøkning på over 20 prosent i løpet av de neste fem årene er langt mer enn hva andre ansatte i selskapet får.

Streiken ble varslet mandag. Deretter gikk selskapet rettens vei i et forsøk på å få den stanset, men uten å få medhold. Selskapet har også bedt om at saken løses ved voldgift, men det vil ikke flygerforbundet.

Krever lønnsøkning

Tyske flyselskapers interesseorganisasjon ADV regner med at streiken vil føre til tap på mange millioner kroner.

– Denne utviklingen er ikke akseptabel og ute av proporsjoner, sier Ralph Beisel fra ADV til avisen Neue Osnabrücker Zeitung.

Lufthansa kjemper i likhet med en rekke andre godt etablerte selskaper for å overleve i et marked der lavprisselskaper står for en stadig større del av flytrafikken.

Tirsdag streiket også kabinpersonalet i lavprisselskapet Eurowings, som er eid av Lufthansa, for bedre arbeidsforhold. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner i Rogaland: - Vi valgte rett fra havets ressurser
Norwegian Pharma satset på fiskeolje.
00:44
Publisert: