Kabinansatte i Tyskland, Belgia, Portugal, Nederland, Spania og Italia, i tillegg til tyske piloter, har varslet streik fra fredag. Både flyverne og kabinpersonalet i selskapet har krevd bedre lønn og arbeidsforhold.

Tirsdag opplyste Ryanair at de vil kansellere 190 av 2.400 planlagte flyvninger som følge av streiken.

I en nylig uttalelse sier flyselskapet at det har vært store fremskritt i forhandlingene de siste ukene, og viser blant annet til en tegnet kollektivavtale med ansatte i Irland, Storbritannia, Italia og Tyskland.

– Disse streikene viser at Ryanair, til tross sine siste uttalelser, har en lang vei å gå, sier Gabriel Mocho Rodriguez i det internasjonale transportarbeiderforbundet ITF.

– Du kan ikke hevde at forhandlingene går bra når arbeidstagere i seks land velger å streike, tilføyer han.

Ansatte ved Ryanair har streiket flere ganger siden det i desember ble tillatt for dem å organisere seg faglig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Man skal aldri undervurdere politikeres evne til å rote det skikkelig til
DNs kommentator Kjetil Wiedswang om tre brexit-løsninger.
02:11
Publisert: