Politiet ber om to ukers varetekt for de fire besetningsmedlemmene når de mandag framstilles for varetektsfengslings i Nedre Romerike tingrett.

Piloten, en styrmann og to kabinansatte blåste rødt da de ble stoppet under en kontroll på Oslo Lufthavn lørdag morgen. De jobber for det latviske selskapet airBaltic, som skulle fly et charterfly med over 100 passasjerer til Kreta for Star Tour. Alle fire er latviske statsborgere.

Blodprøver

Politiadvokat Camilla Eid Sørensen sier til NTB at norske regler gjelder piloter og kabinansatte når de er i Norge, uavhengig av reglene i hjemlandet. Norske lover krever at man ikke drikker alkohol åtte timer før man skal på jobb, og promillegrensen er 0,2.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvor høyt over promillegrensen prøvene lå. De endelige resultatene fra blodprøvene er ikke klare, men politiet vil legge fram midlertidige resultater for retten i dag.

Ifølge VG var ikke promillen den samme hos medlemmene av flycrewet – men førstestyrmannen hadde den høyeste blant de fire.

Unndragelsesfare

Ifølge politiadvokaten har alle de fire besetningsmedlemmene erkjent straffskyld, helt eller delvis.

Politiet mener det er unndragelsesfare siden det dreier seg om utenlandske statsborgere, og ber derfor om to ukers varetekt. Den opprinnelige planen var å starte fengslingsmøtene for piloten og styrmannen henholdsvis 13 og 14, men disse møtene er utsatt 30 minutter. Fengslingsmøtene for de to kabinansatte går som planlagt klokken 13 og 14.

Besetningen er midlertidig suspendert fra stillingene sine.

Les også:
Passasjervekst for Finnair
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.