Den 16.200 kilometer lange flyturen tok 19 timer og 16 minutter, og søndag morgen kunne de 49 passasjerene og mannskapet stige ut av det nye Boeing 787–9 Dreamliner-flyet på Kingsford Smith-flyplassen i Sydney.

Den gamle rekorden for verdens lengste kommersielle flyrute var det Singapore Airlines som hadde, med sin 18,5 timer lange rute mellom Singapore og Newark-flyplassen ved New York.

Qantas begrenset antallet passasjerer og bagasjemengden på den første prøveturen, for å være sikre på at de kunne tanke nok drivstoff.

Blant de 49 passasjerene som fikk æren av å være med på turen, var det flere Qantas-sjefer, journalister og forskere som målte helsetilstanden til mannskapet om bord underveis.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.