Det australske flyselskapet Qantas, som er verdens tredje eldste flyselskap etter nederlandske KLM og colombianske Avianca, er kåret til det tryggeste i verden, ifølge en kåring gjort av Airlineratings.com, som også er gjengitt av nyhetsbyrået Bloomberg.

– Qantas har vært det ledende flyselskapet i nær sagt alle store kategorier de siste 60 årene, og har ennå ikke registrert noen ulykker i jet-æraen, sier Airlineratings.com-redaktør Geoffrey Thomas.

Qantas fyller for øvrig 100 år i 2020.

På en liste over de 20 tryggeste flyselskapene i verden finner man Air New Zealand på en andreplass, mens det taiwanske flyselskapet EVA Air runder ut topp tre-plasseringene.

Av flyselskap med opprinnelse i Norden finnes SAS og finske Finnair, som kommer inn på henholdsvis 14. og 17. plass.

I en annen undersøkelse gjort av OAG Aviation Worldwide Ltd., skriver Bloomberg at Indonesias nasjonale flyselskap Garuda er kåret til det mest punktlige flyselskapet i verden, mens Panama-selskapet Copa Airlines SA og japanske Skymark Airlines Inc. havner på henholdsvis andre- og tredjeplass.

I kåringen gjort av Airlineratings.com ser nettstedet på faktorer som statlige revisjoner av selskapet, ulykkeshistorikk, lønnsomhet og alder på flåten når de skal kåre vinnerne.

Global flytrafikk vil fordobles innen 2037

Ifølge International Air Transportation Association (IATA) kommer antallet globale flypassasjerer til å fordobles innen 2037, grunnet økonomisk vekst og en stadig økende middelklasse, skriver Bloomberg.

Mer enn halvparten av disse passasjerene er ventet å komme fra Stillehavsregionen i Asia, med økende etterspørsel særlig blant folk fra India og Kina.

Omtrent 4,7 milliarder mennesker er ventet å reise med fly i år, noe som i så fall vil være en oppgang på fire prosent fra 2019, ifølge IATA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.