Harvard-studien kommer i kjølvannet av at en mentalt syk tysk flyger med vilje styrtet et Germanwings-fly i de franske alpene i mars i fjor. Alle de 150 passasjerene døde.

Av de 1.850 flygerne fra over 50 land som deltok i den anonyme nettundersøkelsen, viste 12.6 prosent tegn til depresjon. Rundt fire prosent oppgir at de har hatt selvmordstanker i løpet av de siste to ukene.

Det mest interessante funnet, ifølge studiens hovedforfatter, er imidlertid at de ikke søker hjelp.

– Vi fant at mange flygere som flyr i dag håndterer symptomer på depresjon, og at det ser ut til at de ikke søker hjelp på grunn av en frykt for at det vil få negative konsekvenser for karrieren deres, sier Joseph Allen, som mener det er et «slør av hemmelighold» rundt helseproblemer blant flygere.

Symptomene på depresjon forekom særlig ofte blant flygere som tok høye doser med sovepiller, eller hadde opplevd seksuell eller verbal trakassering.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at omtrent 350 millioner mennesker i verden sliter med depresjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.