Ifølge Boeing Commercial Airplanes kommer verdens flyselskaper til å sette inn 38.000 nye fly i flåtene sine de neste 20 årene, skriver Check-in.dk.

Det betyr at behovet for piloter og teknikere vil stige kraftig. Boeing anslår at det på verdensbasis vil bli skapt nye jobber til 558.000 sivile piloter og 609.000 teknikere i samme periode.

Tallet på piloter er oppjustert med fire prosent siden 2014, men tallet på teknikere er oppjustert med fem prosent.

Størst behov for nye piloter vil det være i Asia og Stillehavsområdene. Også Midtøsten vil ha et voldsomt ekspansjonsbehov.

Gjennomsnittlig vil det på globalt plan bli skapt 28.000 nye pilotjobber hvert eneste år og 30.000 nye jobber til teknikere og mekanikere.

- Boeing har investert i et omfattende utviklingsprogram for å oppkvalifisere yngre piloter til å bli piloter hos kommersielle flyselskaper, sier direktør Sherry Carbary i Boeing Flight Services i en pressemelding.

Boeing understreker at også flyselskapene og utdanningsinstitusjonene må øke innsatsen for å imøtekomme det økende behovet for piloter fremover.

Les også på DN.no:

Oslo Børs går rett i rødt

Her er de viktigste markedsnyhetene mandag

Ryanair øker

Se DNTV: - Erna er i trygge hender

– Erna er i trygge hender
Pilot og Bodø-ordfører Ole Henrik Hjartøy lover å ta godt vare på statsminister Erna Solberg når han tar henne med i eget småfly for å vise frem planene for ny by og ny flyplass i Bodø. Se generalprøven her.
01:40
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.