Flere flyselskaper er tvunget til å sette sine Dreamliner-fly på bakken på grunn av motorproblemer, skriver NRK.

Det skal være deler av Trent 1000-motorene fra Rolls-Royce som rett og slett ikke holder stand. Selskapene melder om at motorene går varme fordi de slites raskere enn det som er normalt.

Rolls-Royce har ikke kapasitet til å produsere nok reservedeler, som gjør at det tar lang tid før flyselskapene får vedlikehold på flyene.

– Sikkerheten blir ivaretatt

Norwegian er blant de mange flyselskapene som opererer flere Dreamlinere med Trent 1000-motorer. Totalt har selskapet 21 Boeing 787-Dreamlinere i flåten sin, og enda flere i bestilling.

Teknisk direktør Erik Nordby i Norwegian bekrefter at også de til slutt kommer til å bli rammet av problemene med de nye motorene.

– For vår del så gir det en større vedlikeholdsbyrde på flyene, noe som koster penger. Sikkerheten blir ivaretatt, men flyene opererer ikke i ruteplanen som vi ønsker når det er motorproblemer, sier Nordby til NRK.

Han sier at selskapet ikke har planer om å erstatte motorene med andre, men regner med at problemene vil løse seg etter hvert. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Ikke kjøp disse julegaven. Ingen ønsker de!
Kjetil Wiedswangs julekalender: Økonomer har sett på gaveutvekslingen og funnet den totalt irrasjonell. Hver tiende gave vi får er totalt uønsket.
01:02
Publisert: