Politi Øst melder på Twitter at et fly med røykutvikling har landet på Gardermoen og passasjerene er på vei ut.

Klokken 16.25 fikk politiet melding om at flyet var på vei inn for landing. Kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier at 119 personer var ombord, og at flytypen er et Boeing 737.

– Rutinemessig ble det bedt om en prioritert landing, og det ble etablert en beredskap på bakken. Flyet gikk som normalt bort til gaten, der passasjerene gikk av som normalt, sier han.

En av passasjerene var kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

– Jeg var ombord på flyet som nødlandet. Etter et kvarter med flyving begynte det å lukte skikkelig brent. Da var vi cirka halvveis til Oslo og kapteinen bestemte seg for å sette full fart, i stedet for å snu, sier han til DN.

Dahl forteller at passasjerene ikke fikk panikk, og at det heller ikke var synlig røyk eller flammer i flyet.

– Det hele var ganske rolig. Det kom fin informasjon fra kabinen og personalet. Da vi landet sa kapteinen at det var røykutvikling fra kjøkkenet. Det var ikke synlig røyk, men det var en kraftig lukt. Jeg flyr frem og tilbake denne strekningen hele tiden og merket med en gang at noe var galt.

– Var du redd?

– Jeg er godt vant med å fly, men det var en spent stemning ombord. Alle ville at flyet skulle lande så fort som mulig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.