Piloter som er medlemmer av Ryanairs britiske fagforening har stemt for en streik. Bakgrunnen er at de krever bedre arbeidsvilkår, skriver Reuters. Ifølge fagforeningen vil streiken foregå over to dager fra 22. til 24. august. I tillegg er det annonsert en streik fra 2. til 4. september.

Ifølge fagforeningen stemte 79,5 prosent for en streik.

Pilotene sier ifølge Sky News at de ikke ønsker å forstyrre folks ferieplaner, og at streiken kunne vært unngått dersom Ryanair satt seg ned ved forhandlingsbordet.

I en uttalelse gjengitt av Sky sier fagforeningen følgende:

– Tiår med Ryanair som nekter å forhandle med fagforeninger har resultert i to ting. For det første, en ledelse som ikke forstår hvordan man jobber fagforeninger, og for det andre, et selskap som ikke har standardavtaler som en fagforening venter er til stede på enhver arbeidsplass.

I uttalelsen kommer det frem at pilotene blant annet ønsker bedre vilkår når det gjelder pensjon, permisjoner og lønn. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.