Ryanair bekrefter på en pressekonferanse onsdag at selskapet avvikler virksomheten ved Moss Lufthavn Rygge.

- Jeg kommer med dårlige nyheter, og det kan dere takke myndighetene deres for, sier driftsdirektør David O'Brien i Ryanair på en pressekonferanse i Oslo onsdag.

Det irske flyselskapet har besluttet å avvikle basen på Rygge på bakgrunn av flypassasjeravgiften på 80 kroner, som innføres onsdag 1. juni.

- Vi mener skatten er diskriminerende.

- Dette er en tragedie, fordi Rygge er en lønnsom flyplass.

O'Brien viser til at ulike land, som Skottland, Italia, Irland og Nederland som har unngått eller reversert lignende avgifter.

Jeg vil gjøre det klart; den eneste grunnen til at vi stenger ned er på grunn av den nye avgiften, sier O'Brien og kommer med følgende oppfordring til norske politikere som ikke tror han:

- Call our bluff!, sier han. 

Norges statsminister Erna Solberg kommenterte nylig at hennes regjering "ikke lar seg ikke presse av Ryanair" .

Til det svarer O'Brien at det ofte er vanskelig for politikere å innrømme feil.

- Jeg skal ikke kritisere deres statsminister. Med full respekt for statsministeren, jeg bryr meg ikke om hva hun sier. Vi blir ikke såret av dette. 

Ryanair-toppen fortalte også om prosessen fra regjeringen i november i fjor foreslo flypassasjeravgiften, som tydelig kom som et sjokk på det irske lavprisselskapet.

Les også: Bjørn Kjos: Kall det gjerne en «tomseteavgift» dnPlus (DN+)

Selv om Ryanair hadde en klar oppfatning av at finansminister Siv Jensen (Frp) ikke støttet den omstridte avgiften, viste det seg at regjeringen ikke ville snu.

Det betydde avvikling av Ryanairs base på Rygge og nedlegging av flyplassen med rundt 1.000 tapte arbeidsplasser på og i tilknytning til flyplassen som en konsekvens.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren: - Det er veldig lave forventninger

  Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fersk episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert: