– Streiken kommer til å pågå frem til midnatt. Og ettersom piloter rundt om i Europa også streiker, har ikke Ryanair kunnet hente inn utenlandske piloter for de svenske, sier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om fredagens streik.

De kansellerte flyvningene i Europa utgjør over 15 prosent av Ryanairs 2400 planlagte flyvninger for dagen. Rundt 55.000 kunder rammes, derav 42.000 som reiser fra Tyskland.

Flyvning avlyst fra Torp

Rammede passasjerer får tilbud om ombooking eller pengene tilbake, men vil ikke bli kompensert utover det.

Markedssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthavn i Sandefjord sier at en flyvning til Hamburg klokken 16.30 er kansellert som følge av streiken.

– Alle de berørte er blitt kontaktet av Ryanair, sier Mathisen til NTB.

Uenighet om lønn

Streiken i det irske lavprisselskapet kommer som følge av misnøye blant Ryanairs piloter, som ønsker bedre betaling og arbeidsvilkår. Om de ikke får viljen sin, kan det bli snakk om nye streiker.

– Vi har ikke hørt noe fra Ryanair etter at de avlyste tirsdagens forhandlinger, men vi kommer ikke til å gi opp. Om Ryanair fortsatt ikke ønsker å prate med oss, kommer vi til å overveie nye tiltak, sier Lindgren i PF.

«Unødvendig»

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaget seg overfor de berørte kundene. Da NTB tok kontakt tidligere denne uken, oppga selskapet at de ikke hadde tall på hvor mange norske kunder som ville bli rammet.

– Vi bryter ikke ned tallene på lufthavn eller marked, men alle berørte kunder er blitt kontaktet og våre kunder kan sjekke status for sitt fly på Ryanair.com, skrev Ryanairs markedsansvarlige i Skandinavia, Chris Lundshøj, i en epost til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Volkswagen Polo GTI og Suzuki Swift Sport i DNs bil-duell
Disse to spreke småtassene byr på kjøreglede i bøtter og spann.
02:16
Publisert: