Nylig ble en spansk kvinne ilagt bot på 200 kroner for å ha tatt med seg umerket håndbagasje på 10 kilo inn på et Ryanair-fly. Det melder BBC.

Bakgrunnen er at hun hadde med seg håndbagasje inn på flyet som ikke passet inn under flysetet. Slik bagasje må man betale ekstra for hos lavprisflyselskapet.

Ryainair er kjent for å ha en rekke strenge regler, som fort fører til store bøter dersom man ikke kjenner til dem.

Det har irritert mange passasjerer som har gått på en smell – inkludert Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos, som i 2018 fortalte Nettavisen at han ikke flyr med Ryanair etter at han fikk 1000 kroner i bot for å sjekke inn for sent.

Selskapet krever at man sjekker inn minst to timer før avgang.

Måtte trekke boten

Nå har Ryanair fått en smekk i en spansk domstol, etter at kvinnen som fikk bagasjebot krevde tilbakebetaling og erstatning.

Domstolen dømte flyselskapet til å trekke boten. Kvinnen fikk ikke medhold i at hun hadde krav på erstatning, ettersom dommeren ikke mente hun hadde blitt utsatt for tilstrekkelig stress på grunn av boten.

Dommeren ba også Ryanair fjerne regelen om at man må betale ekstra for håndbagasje som er for stor til å få plass under flysetet, ettersom retten mente regelen er overdreven.

Ryanair uttalte senere at de ikke kom til å endre bagasjereglene sine nå eller i fremtiden som følge av dommen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.