Ryanair Holdings planer om å koble selskapets kortdistansevirksomhet med langdistanseruter fra en partner fokuseres nå mot Norwegian Air Shuttle, portugisiske Tap og et ikke-navngitt amerikansk flyselskap etter at samtalene med Aer Lingus Holdings og Virgin Atlantic Airways ikke nådde frem.

Det sier Ryanair-konsernsjef Michael O'Leary på en presskonferanse i London, melder Bloomberg News tirsdag kveld.

Ifølge O'Leary bør samtalene føre til en avtale neste sommer.

Ingen forhandlinger

25. september opplyste Norwegian til TDN Finans at det den gang ikke var noen konkrete samtaler mellom Norwegian og Ryanair om en feeder-avtale.

Tidligere har det blitt vist til at ettersom at Ryanair og Norwegian har mange flyvninger inn og ut av London Gatwick, så vil Ryanair-passasjerer i mange tilfeller fly videre med Norwegian.

Norwegian har samtidig tidligere annonsert at de ønsker å øke satsingen på Gatwick Connect, en tjeneste som gjør det lettere å bytte fly på Gatwick.

I august avviste Norwegian at de var i partnersamtaler med Ryanair etter at Reuters hadde meldt at Ryanair skulle være i samtaler om et langdistanse-samarbeid med IAG, Virgin Atlantic, TAP og Norwegian Air Shuttle.

-Disse ryktene var tatt litt ut av sammenheng. Det vi har sagt til Ryanair og Easyjet og andre selskaper som flyr til og fra Gatwick er at vi gjerne ser et utvidet samarbeid om Gatwick Connect, sa kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TDN Finans den gang.

Les også:
Asia i dag: Junta bak historiske investeringer
NAV-sjefen: Her er det lettest å få jobb fremover
Treningssentre legger om til lavpris
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.