Lavprisflyselskapet Ryanair fikk et driftsresultat på 1013 millioner euro i andre kvartal av regnskapsåret 2020, mot 934 millioner euro i samme periode året før, opplyser selskapet i kvartalsrapporten mandag.

Regnskapsåret til Ryanair varer fra 1. april til 31. mars.

Omsetningen ble 3077 millioner euro i perioden, mot 2759 millioner året før, mens resultat før skatt ble 997 millioner euro (917). Dette tilsvarer et resultat på over 10 milliarder kroner i kvartalet.

Til sammenligning hadde Norwegian en omsetning på 14,4 milliarder kroner og et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner i sitt tredje kvartal. Overskuddet til Ryanair er dermed mer enn fire ganger så stort.

Samtidig melder Ryanair om at det forventer å få levert sine første Boeing 737 Max tidligst i mars eller april neste år. Dette er to måneder senere enn ved forrige prognose i juli, skriver Reuters.

– Risikoen for ytterligere forsinkelser vokser, sier toppsjefen Michael O’Leary.

– Vi har nå redusert forventningen om at 30 MAX-fly blir levert til oss i forkant av sommeren 2020 ned til 20 fly, og det er en reell risiko for at det ikke blir noen, sier han en videopresentasjon.

På grunn av dette tar den irske lavprisgiganten ned sine vekstmål for neste regnskapsår. Ryanair venter nå å fly 157 millioner passasjerer i neste regnskapsår. Ved forrige prognose var tallet på 162 millioner. I inneværende regnskapsår er målet 153 millioner passasjerer, ifølge Reuters. Prognosene for neste års passasjervekst er nå den laveste på mange år.

Ryanair er blant flyselskapene som har store bestillinger inne hos Boeing. Problemet er at disse flyene ennå ikke får komme opp i luften på grunn av to fatale ulykker med flytypen. Boeing jobber på spreng for å forbedre programvaren som var årsaken til ulykkene. Det er ennå usikkert når flyene kommer i drift igjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.