Lavprisflyselskapet Ryanair tilbyr tirsdag morgen en billett fra Torp til Gdansk, Polen for 27 kroner. Ifølge selskapet er dette en del av et sommertilbud. Prisen på en billett ligger da på en tredjedel av det Ryanair må betale i passasjeravgift.

Det var flysmart24.no som omtalte saken først.

- Helt forkastelig

Generalsekretær Maren Esmark i Naturvernforbundet reagerer ifølge avisen på prisdumpingen fra Ryanair.

– Dette er jo helt forkastelig. Her må jo politikerne gripe inn. Det bure vært forbudt å selge flybilletter så billig. Her subsidierer jo Ryanair forurensning, sier Esmark til flysmart24.no.

For 53 kroner kan du fly tur-retur Torp - Gdansk.
For 53 kroner kan du fly tur-retur Torp - Gdansk. (Foto: Skjermdump/Ryanair.com)

Ifølge avisen har Ryanair valgt å ikke kommentere selskapets prispolitikk overfor flysmart24.no.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier til avisen at den lave prisen skyldes at flyseter er ferskvare, altså at selskapet vil fylle flyene selv om det betyr at enkelte billetter blir lavere priset.

Elnæs trekker også frem at prisene gjerne brukes som en lokkepris, og at de dermed blir raskt utsolgt.

Varslet lave billettpriser

Allerede i februar varslet Ryanair at årets sommersesong ville bli knalltøff.

«Vi deler ikke den senere tids optimistiske syn fra enkelte av våre konkurrenter om at billettprisene skal stige for sommeren 2019», het det i kvartalsrapporten fra Ryanair som ble lagt frem på tidspunktet.

Både SAS og Norwegian gjorde dystre spådommer om lavere billettinntekter i sommer til skamme, der SAS tidligere denne måneden meldte at billettinntektene er kraftig opp i juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bjørn Kjos: Det har vært kjøttskam og flyskam og bilskam og...
Skammer Bjørn Kjos eller den nye Norwegian sjefen for å fly?
01:32
Publisert: