Avgiften, som er på 80 kroner pluss moms, totalt 88 kroner, var en del av budsjettavtalen som samarbeidspartiene presenterte forrige måned. Mandag ble den vedtatt av Stortinget, ifølge VG.

Ifølge administrerende direktør Pål Tandberg ved Moss Lufthavn Rygge kan avgiften føre til at flyplassen nedlegges, og at over tusen arbeidsplasser går tapt.

– For tre uker siden hadde vi ikke hørt om dette en gang. Det kom som lyn fra klar himmel. Hvis denne flyseteavgiften innføres, vil vi bli feid av banen. Vi vil ikke være konkurransedyktige om flykapasiteten til Ryanair. De flytter flyene så raskt som mulig, og vi ser ingen annen mulighet enn å legge ned flyplassen, sier han til avisa.

Ifølge NRK er de ansatte på flyplassen orientert om konsekvensene av vedtaket.

Avgiften blir etter planen innført 1. april.

Les også:

Lager minihotell med Airbnb

- Nesten positivt at oljeprisen er lav nå

Se DNtv: Slik blir du klar for vinterløping

Slik blir du klar for vinterløping
- Ingen grunn til å droppe utetreningen når vinteren kommer.
01:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.