– Ansvaret for denne situasjonen med en flyplass som nå ser ut til å bli nedlagt, ligger hos regjeringen. Dette er en direkte konsekvens av flyseteavgiften, Følsvik til NTB.

Hun mener at miljøeffekten av avgiften i beste fall er tvilsom. Det eneste som er sikkert nå, er at 500 arbeidsplasser i Østfold er et skritt nærmere å bli borte.

– Dette er det siste vi trenger i en situasjon hvor arbeidsledigheten stiger i norsk økonomi, sier Følsvik.

Men også eierne og styret ved Moss Lufthavn Rygge må ta sin del av ansvaret, mener førstesekretæren:

– Om man går i seng med djevelen, så risikerer man å våkne opp i helvete. Ryanair er et selskap som er beryktet for sin hensynsløse forretningspraksis. Det har man visst i mange år, likevel har man valgt å knytte seg så ensidig til dette selskapet. Da bør det faktisk ikke komme som en overraskelse at dette skjer, sier hun.

Til de ansatte på Rygge sier Følsvik at hun skjønner frustrasjonen.

– Min oppfordring til dem nå er å legge press på styre og eiere for å få de til å se om det er andre muligheter til fortsatt å sikre drift på Rygge, sier hun. (©NTB)

Følg markedene på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett dnPlus  (DN+)

Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.