Knut Johannessen, daglig leder i Rygge Airport, sier 7,5 millioner er summen som trengs for å drifte Rygge-prosjektet videre. 

–Da snakker vi om gjøre avtaler med aktuelle flyselskap, avtale med én eller flere investorer som kan tilføre nok kapital til å åpne flyplassen, samt å reforhandle avtalen med Forsvaret. Alt dette er både tidkrevende og ressurskrevende oppgaver som krever kapital, sier Johannessen til Smaalenenes Avis.

Han vil ikke kommentere hvor langt selskapet har kommet i innsamlingsprosessen. Både kommunen og investorer er bedt om å bidra.

Etter ni års drift lettet det foreløpig siste flyet fra Moss Lufthavn Rygge lørdag 29. oktober i fjor. Nedleggelsen kom i kjølvannet av regjeringens omstridte flyseteavgift og Ryanairs påfølgende beslutning om å legge ned basen på Rygge.

Flyplassen kan tidligst gjenåpne i 2018 dersom finansieringen går i orden.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.