I budsjettproposisjonen for 2015 ber regjeringen om utvidet fullmakt som åpner for helt eller delvis å kunne selge statens aksjer i SAS AB.

«Regjeringen mener at det ikke foreligger særskilte grunner til at staten bør være en langsiktig eier av virksomheten... En eventuell utnyttelse av fullmakten vil avhenge av forretningsmessige vurderinger blant annet knyttet til selskaps- og markedsspesifikke forhold», heter det i rapporten.

Dagens fullmakt åpner for å selge som del av en industriell løsning. Regjeringen ønsker nå et friere mandat, hvor også andre kan kjøpe aksjene.

- Vanskelig

Men det kan bli vanskelig å finne potensielle kjøpere til flyselskapet, mener professor og flyekspert Siri Pettersen Strandenes ved NHH.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.