Ledelsen i SAS har besluttet å redusere sine lønninger med 20 prosent mens den opprettholder antall timer på jobb. Det fremgår i en intern epost som ble sendt til de ansatte klokken 14.46 tirsdag ettermiddag.

Men ikke nok med at ledelsen foreslår lønnskutt for seg selv, den ønsker også at de ansatte skal gå ned i både lønn og arbeidstid.

– SAS vil invitere ledelsen i fagorganisasjonene til å diskutere muligheten for at alle SAS-ansatte reduserer arbeidstiden med 20 prosent og tilsvarende kutt i lønnen for en periode på tre måneder som resultat av den pågående markedssituasjonen, skriver leder for ansatte, Carina Malmgren Heander, i SAS i en intern epost.

Eposten har emnefeltet «Effects of corona outbreak, SAS seeks solutions to reduce working time and salary cost».

– Presserende behov

Malmgren Heander påpeker at hele konsernet er preget av situasjonen.

– Hver del av SAS er berørt av denne beslutningen, som kommer i tillegg til allerede igangsatte kostnadsreduserende tiltak, skriver Malmgren Heander i eposten.

– Utviklingen i markedet, drevet av koronautbruddet, har på kort tid ført til et presserende behov for å oppveie reduserte inntekter med en umiddelbar reduksjon i kostnadsbasen, legger hun til.

– Mål å unngå permitteringer

Hun sier at målet med grepet er å unngå permitteringer.

– For å forhindre betydelige variasjoner i hvordan det påvirker ansatte – på grunn av ulik lovgivning og tariffavtaler – håper vi å komme til enighet med fagforeningene våre. En enighet som balanserer enhver reduksjon i arbeidstimer og lønn så jevnt som mulig over hele SAS. Gjennom en slik solidaritetsbasert tilnærming har vi som mål å unngå permitteringer, og vi appellerer til alle ansatte i SAS om å støtte hverandre gjennom denne utfordrende perioden, skriver Malmgren Heander.

– Solidaritetsprinsipp

Malmgren Heander roser både ledelsen og de ansatte for å ha kommet sammen for å snu hver stein i jakten på kostnadskutt, og det med en øyeblikkelig effekt.

– Innsatsen har vært omfattende, med merkbare resultater og alle avdelinger i SAS bidro. Hvert bidrag teller, og det er imponerende og oppmuntrende å se hva vi kan oppnå når vi trekker sammen, skriver hun.

– Når vi ser at markedstallene fortsetter å synke, er det beklagelig at det trengs ytterligere tiltak. I et forsøk på å begrense effekten av midlertidige permitteringer søker SAS nå kollektive løsninger basert på et solidaritetsprinsipp. Der vi alle bidrar for å sikre jobber i hele konsernet, legger hun til.

– Øyeblikkelig virkning

Hun sier at ledelsen i SAS var enstemmig i beslutningen om å redusere sine egne lønninger med 20 prosent.

– Konsernledelsen i SAS tok en enstemmig beslutning og med øyeblikkelig virkning om å redusere sine respektive lønninger med 20 prosent samtidig som det opprettholder den vanlige arbeidstiden.

Hun håper SAS kommer styrket ut av krisen og oppfordrer de ansatte til å løse krisen sammen.

– SAS har en sterk og etterspurt merkevare og en lojal kundebase som vurderer produktet og tjenestene du leverer hver dag veldig høyt. Historien vår forteller oss at vi også vil løse denne utfordringen. Vi vil ta grep, demonstrere vilje til å fornye oss og seire – og vi vil komme frem til et enda sterkere SAS når dette ligger bak oss, avslutter Malmgren Heander eposten med.

Hovedverneombud for pilotene i SAS, Jo Sirum, sier at han støtter initiativet.

– Jeg synes det er en veldig god start. 20 prosent nedgang bidrar. Dette er en tre måneders avtale. Jeg synes vi skal bidra i dette, som er en ekstraordinær situasjon, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.