Tirsdag ettermiddag skrev DN at LO-ledelsen stiller seg bak SAS-pilotenes lønnskrav på 13 prosent.

– Ifølge pilotenes eget utsagn i mediene har de i oppgjøret krevd en lønnsøkning som er i tråd med frontfaget. Flygerforbundet er et LO-forbund og vi står på deres side, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Noen timer senere gikk LO knallhardt ut mot DN og tilbakeviste innholdet i artikkelen og anklaget DN for sitatjuks.

– Det er helt feil. Her har journalisten tatt seg friheter som det ikke er dekning for. LO har sagt vi støtter et lønnskrav innen frontfagets rammer, sier LOs nestleder Følsvik i meldingen.

Videre skriver LO i meldingen at Følsvik beklager at DN driver med sitatjuks i en så viktig sak.

LO ført bak lyset?

LO skriver at de ikke har kjennskap til hva lønnskravet til SAS-pilotene er, men at pilotene selv har uttalt i mediene at lønnskravet ligger på rundt tre prosent.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, reagerer kraftig på uttalelsen til LO.

– Enten er LO ført bak lyset, eller så legges det noen føringer fra Pilotforeningen på at de kravene utover frontfagstillegget er det som skal være gjeldende, sier Johansen.

Frontfagstillegget som både Følsvik og Johansen snakker om er det lønnstillegget som ble fastsatt i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO tidligere i vår. Alle de ansatte i SAS skal ha fått tilbud om et lønnstillegg som er i tråd med dette.

Johansen er likevel klokkeklar på at SAS-pilotene har krevd mye mer enn dette.

– Lønnskravene som er blitt presentert har vært på 13 prosent. Det er det absolutt ikke noen tvil om, slår han fast.

Argumentet til pilotene har vært at de vil ha igjen for flere år med lav lønnsvekst. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.