Snøstormen «Stella» gjør at SAS kansellerer alle flyvninger fra Oslo, Stockholm og København til New York tirsdag. Det er ventet kraftig vind og opptil en halv meter snø enkelte steder på østkysten av USA.

Informasjonssjef 
Knut Morten Johansen i SAS sier situasjonen er krevende.
Informasjonssjef 
Knut Morten Johansen i SAS sier situasjonen er krevende. (Foto: Aleksander Nordahl)

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier rundt tusen passasjerer berøres av kanselleringene. Det gjelder også passasjerer som skulle reise fra New York til Skandinavia tirsdag. Kanselleringene gjelder ett fly fra hver av de skandinaviske hovedstedene, og returen fra New York.

– Det er en meget krevende situasjon, spesielt i New York, sier Johansen.

Fra Oslo gjelder kanselleringen flyet som skulle ta av fra Gardermoen klokken 11 tirsdag formiddag, med retur fra New York på ettermiddagen.

Flyselskapene kan påberope seg såkalt «force majeure» fordi værforholdene er utenfor deres kontroll. Det betyr at erstatningsplikten til rammede passasjerer reduseres.

Men Johansen sier SAS stiller opp med forpleining til rammede passasjerer som sitter fast på flyplassene, både i USA og Skandinavia. Passasjerene varsles også via sms.

Johansen forteller at snøstormene som er varslet på den amerikanske østkysten ikke er spesielt kraftige i skandinavisk sammenheng.

– Vi er vant til snø og vind og kunne nok både landet og tatt av. Men infrastrukturen i USA er ikke som her hjemme, sier Johansen.

Så langt er det meldt om rundt fem tusen kansellerte flyvninger til og fra den amerikanske østkysten, mandag og tirsdag. Johansen sier SAS foreløpig ser an været med hensyn til flyvningene onsdag.

Dagens Næringsliv har mandag kveld ikke fått kontakt med Norwegian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
Tok et halvt år før det gikk opp for meg at jeg var blitt bilmekaniker
00:00
Publisert: