2,28 millioner passasjerer fløy med SAS i november. Det er en nedgang fra 2,4 millioner passasjerer i samme periode i fjor – et fall på 4,8 prosent.

Samtidig øker marginene for flyselskapet. Inntektene per passasjer per kilometer, også kalt yield, økte til én svensk krone, opp fra 95 øre i samme periode i fjor. Justert for valutaendringer ga det en oppgang på ni prosent.

Tilbake til normalen

Samtidig som yielden øker, faller kabinfaktoren. Denne viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket. I november var kabinfaktoren på 68,6 prosent, ned 5,1 prosentpoeng fra fjoråret da kabinfaktoren var på 73,7 prosent.

Dette forklarer SAS med fjorårets kampanje i forbindelse med at flyselskapet fylte 70 år. Den resulterte i rekordhøye volumer og en svak yield.

– Trafikkvolumene i november og kabinfaktoren er derfor mer i tråd med nivåene før 2016. Denne trenden er ventet å fortsette igjennom vinterprogrammet i årsskiftet, skriver SAS i en melding.

Stort fall på interkontinentale ruter

Kapasiteten på interkontinentale ruter falt med 2,6 prosent og trafikken falt med 12,8 prosent. SAS forventer at kapasiteten på selskapets langdistanseruter vil falle i de neste månedene siden et Boeing 737 på wetlease ble faset ut i august.

Innenrikstrafikken falt med 2,1 prosent i november, mens trafikken i Europa og mellom de skandinaviske landene falt med 1,5 prosent.

– I tråd med hvordan etterspørselen utvikles sesongmessig, tilpasser vi nettverket for målgruppen vår. Samtidig fortsetter vi å investere i vårt kundetilbud, som verdsettes av våre kunder. I høst har vi oppgradert lounger i Chicago og Paris og åpnet en ny lounge i Oslo og en i Bergen, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding. (Vilkår)

Se trailer: Kometen
01:25 Min
Publisert: