– Vi er alle i sikkerhet og har kommet av flyet. Ros til flygeren og besetningen for å ha håndtert situasjonen med ro, skrev passasjeren Tom Onslow-Cole på sosiale medier etter nødlandingen.

Det var 72 personer om bord i flyet, inkludert fem besetningsmedlemmer. Ifølge SAS gikk landingen helt udramatisk for seg.

Det var flygeren som varslet om trusselen da flyet var i luften, ifølge Göteborgs-Posten. Tårnet på Landvetter varslet deretter politiet og redningstjenesten.

Flygeren tok selv avgjørelsen om å nødlande på Landvetter.

Politiets bombegruppe var på flyplassen og i ferd med å gjennomsøke flyet.

Trafikken ble stanset

SAS-flyet landet klokken 9.57 og ble plassert på en oppstillingsplass på Landvetter, et stykke fra bygningene på flyplassen.

Passasjerene ble i løpet av kort tid evakuert fra flyet. Flytrafikken var stengt i rundt en time etter nødlandingen.

– Vi har fått beskjed fra Landvetter om at flytrafikken er i gang igjen. Politiet er på plass og har evakuert flyet. Alle reisende er tatt hånd om og ført inn i bygningen. Det er politiet som har avgjort at trafikken kan starte igjen, uttalte Ulf Wallin, pressesjef i Swedavia som driver flyplassen, til TT i 11-tiden fredag formiddag.

Undersøker

Passasjerene ble debrifet av flygerne og politiet etter evakueringen.

– Når det er gjort, vil vi sørge for at de kommer seg videre til sine bestemmelsessteder på en trygg og god måte. Så vil flyet bli nøye gjennomgått, opplyste informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, til Nettavisen.

Han kunne ikke si noe om selve bombetrusselen.

– Den må politiet svare for, men etter å ha blitt varslet fulgte vi rutinene som tilsier landing på nærmeste flyplass. Det ble gjennomført på normal måte, sa han.

Les også: Oljeservicegigant kuttet 10.000 stillinger

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Oljeprisen over 30 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve
- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert: