Etter flere dager med forhandlinger ble det mandag meldt at partene i SAS-konflikten er enige om en avtale, og at streiken avsluttes. SAS gikk da ut med en børsmelding om at en avtale mellom partene ikke er signert.

– På grunn av spekulasjonene i mediene ønsker SAS å presisere at det foreløpig ikke er signert noen avtale. Meglingsprosessen fortsetter, står det i meldingen.

NHH-professor Frode Steen synes det er interessant at det lekkes informasjon om at de er kommet til enighet, når det ikke stemmer.

– Det er et sterkt signal når SAS sender ut en børsmelding om at de ikke er kommet til enighet. Jeg har aldri sett noe lignende, sier Steen.

Mandag kveld klokken 20.32 meldte dansk TV 2 at det er en avtale mellom selskapet og pilotene. Også NRK meldte like etter om det samme.

– Vi har en avtale, og nå skal vi bare få de siste underskriftene på plass, sa SAS-styreleder Carsten Dilling til den svenske avisen Dagens Industri før klokken 21 mandag kveld. Enigheten ble også bekreftet av leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang.

Deretter avviste SAS at noen avtale var på plass, i en børsmelding en time senere.

– Klarer de ikke det i kveld blir det latterlig å om de skal møtes igjen til megling i morgen. Nå må de bli enige, eller så får de gå fra hverandre, sier Steen.

DN har sendt utspillet fra Steen til de ulike pilotforeningene, og avventer mandag kveld en tilbakemelding.

Steen skulle selv fly fra Spania med et SAS-fly søndag, men måtte heller punge ut 10.000 kroner til Norwegian for hjemreisen til Bergen.

– Vi har disse ukene vært vitne til ekstremt sterke og strategiske uttalelser fra begge parter, og kveldens hendelser tenker jeg er ren strategi.

Steen peker spesielt på at Norsk Flygerforbund gikk ut med at 450 permitterte SAS-ansatte skal tilbake på jobb, men så trakk Aleksander Wasland, leder i Norsk Flygerforbund tilbake opplysningen etter en halvtime.

– Jeg kan ikke forstå de vil fremstå på denne måten. Når man går ut med noe som ikke stemmer, så vet man at man får motbør. Det er ren strategi.

Til DN sier SAS' presseavdeling at opplysningen om en avtale er feil. Det er ikke signert en avtale mellom partene foreløpig, sier selskapet.

SAS' kommunikasjonsdirektør Karin Nyman sier til DN klokken 21.25:

– Vi dementerer, det finnes ingen avtale på plass ennå, sier hun til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.