DN har fått tilgang til en melding fra Norsk kabinforening til medlemmene sine der det står at SAS nå har satt i gang med oppsigelsesprosessene.

«Dessverre har vi nå kommet til det punktet at SAS setter i gang prosessen med oppsigelser av de 350 overtallige FTE. Mange av de berørte får i dag en invitasjon til et infomøte førstkommende mandag, som blir avholdt via Teams. Dette er et møte der dere får presentert hvordan prosessen fremover blir, og det blir mulighet for å stille spørsmål», heter det i informasjonsbrevet.

Informasjonsmøter

Etter det DN kjenner vil det i etterkant av møtet blir det sent ut innkallinger til drøftelsesavtaler og tilbud om sluttavtale.

Pressesjef i SAS i Norge, John Eckhoff, bekrefter opplysningene om at SAS setter i gang nedbemanningsprosessen blant kabinpersonalet.

– Det er viktig for oss å ha gode prosesser. Vi har hatt god og konstruktiv dialog med ansattes organisasjoner. Vi skal ned med 1300 årsverk i Norge og starter denne prosessen blant kabinpersonalet. Der har vi i første omgang en overtallighet på 350 årsverk, sier han og legger til:

– Målet er å få til gode løsninger og sammen med de ansatte ser vi på hvilke muligheter som finnes.

Tidligere fredag meldte SAS at det gjenopptar noen ruter internasjonalt. Men Eckhoff understreker at flytrafikken fremdeles går fryktelig sakte.

– Vi har hele veien fløyet innenlands med redusert frekvens og ingenting ville gledet oss mer om det tok seg raskt opp. Men det er kjempeviktig å understreke at vi ikke er i nærheten av et nivå der vi var tidligere. Vi er fortsatt på en brøkdel på antall flyvninger og destinasjoner. Det kommer til å gå sakte for å få trafikken opp igjen. Frem til da er det ikke behov for det antall ansatte vi engang var, sier han.

1300 i Norge

SAS meldte i slutten av april vil redusere antall ansatte med cirka 5000 årsverk, og antageligvis enda flere målt i antall ansatte.

Selskapet venter at etterspørselen etter flyreiser vil være svært lav i resten av 2020, og det vil ta flere år før etterspørselen er tilbake til nivået før krisen. Derfor begynner selskapet nå med tiltak for å ta ned arbeidsstyrken med inntil 5000 heltidsstillinger.

Antallet stillinger er fordelt slik:

  • 1900 stillinger i Sverige.
  • 1300 stillinger i Norge.
  • 1700 stillinger i Danmark.

Nå er altså prosessen i gang, gjennom at SAS skal nedbemanne 350 årsverk blant kabinansatte. Det betyr at en litt større tall enn det mister jobbene sine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.