Det er i et intervju med den danske avisen Børsen at den frittalende toppsjefen for det irske lavprisselskapet Ryanair sier at han tror billige billetter er nødvendig for å få passasjerer opp i luften igjen.

– I juli og august selger vi billetter til den laveste pris noensinne, så vi kan få folk ut å fly igjen, sier O'Leary til den danske avisen.

Videre er han sikker på at flere store flyselskaper kommer til å gjøre det samme.

DN har forelagt uttalelsene fra O'Leary SAS og Norwegian, som sier de tilbyr konkurransedyktige priser.

– Flyprisene er som alltid basert på markedet, og vi skal selvfølgelig alltid gi konkurransedyktige priser, sier pressetalsmann John Eckhoff.

Slik kan flybransjen se ut når du en gang kommer deg på vingene igjen. Og det er ikke sikkert du vil like det
Færre ledige seter, høyere flybillettpriser og færre destinasjoner kan bli fasiten for flybransjen.
00:55
Publisert:

Videre sier han at flybransjen er en bransje med hard konkurranse, og at det i dag ikke er noe som tyder på at konkurransen blir mindre etter koronakrisen.

Norwegian fremhever at de også alltid vil tilby kundene flybilletter til fornuftige og konkurransedyktige priser, ifølge talsperson Christer Baardsen.

God etterspørsel i sommer

Etterspørselen etter reiser har tatt seg opp i sommer, ifølge både SAS og Norwegian.

– Etterspørselen etter reiser i sommer har vært veldig god, og vi ser at lanseringen av de nye rutene er blitt svært godt mottatt, skriver Baardsen i Norwegian i en epost.

Også SAS merker økt etterspørsel etter flyvninger i sommer, noe de synes er gledelig, men legger til at det er fra et lavt/tilnærmet ikke-eksisterende nivå.

Ifølge Eckhoff responderer passasjerene deres veldig positivt på meldingene fra myndigheten om at det åpnes for mer reising.

Han uttaler videre at de tror etterspørselen vil være tilbake til noe som minner om etterspørselen før koronakrisen i 2022.

Betydelig lavere kapasitet enn før

Begge selskapene forteller at kapasiteten er betydelig lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

– Vi har 20 fly i luften av rundt 160 på samme tidspunkt i fjor, skriver Baardsen.

Eckhoff i SAS forteller at de i juli skal øke kapasiteten fra 30 til 40 fly, og at da vil være på drøye 30 prosent kapasitet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.