SAS eller Norwegian kan gå konkurs allerede til vinteren. Det sa nemlig Ryanairs konsernsjef Michael O'Leary i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport i oktober, ifølge Bloomberg News.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er det trolig første gang O'Leary offentlig har spådd en snarlig konkurs for SAS.

Det er imidlertid ikke første gang Ryanair-sjefen spår Norwegians undergang, uten at han har fått rett så langt. «Norwegian vil forsvinne i løpet av fire til fem måneder. De løper tom for penger, og famler rundt hver eneste dag,» sa O'Leary i september i fjor.

«Vil se konkurser i vinter»

De samme påstandene ble gjentatt offisielt i forbindelse med Ryanairs halvårstall i oktober i fjor.

– Vi ser en vinter preget av prisfall. Man vil se konkurser i vinter når vi kommer inn i hva som trolig blir en fire-fem år lang nedtur for luftfartsindustrien, sa Michael O'Leary til tv-kanalen CNBC.

«Overkapasitet og prispress»

Nå advarer også SAS-sjef Rickard Gustafson om at flere konkurser er på vei i flybransjen.

SAS-sjefen sier i et intervju med danske Børsen at det er nødvendig med færre, men sterkere flyselskaper i Europa.

Gustafson etterlyser mer konsolidering i en industri som er preget av overkapasitet, prispress og høye drivstoffkostnader.

SAS selv har etter noen tøffe år igjen begynt å tjene penger. Tallene for selskapets regnskapsmessige tredje kvartal, som ble lagt frem siste dag i august, viste et overskudd på to milliarder svenske kroner. Dette var et av selskapets sterkeste resultater noensinne. SAS legger frem årsresultatet 4. desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd
02:54
Publisert: