I forrige uke fortalte flere kilder til DN at SAS kapret avtalen med Forsvaret om kjøp av flybilletter de neste fire årene. Nå bekrefter SAS at de har vunnet kontrakten, som har en verdi på én milliard kroner.

– Vi er strålende fornøyd med at det norske forsvaret har valg SAS som deres transportør for de stolte mennene og kvinnene i militærtjenesten. Vi er spesielt glad for at avgjørelsen ble tatt med utgangspunkt i at SAS leverte det beste forslaget på alle kriterier, sier finansdirektør Torbjørn Wist i flyselskapet i en pressemelding.

Kontrakten trer i kraft 1. feburar 2020. Ifølge pressemeldingen omfatter kontrakten 350.000 flyvninger i året. Det innebærer at flyselskapet vil starte med flyvninger til Bardufoss tre ganger om dagen.

SAS hadde kontrakten med Forsvaret frem til 2008, før Norwegian tok over. Kilder har fortalt til DN at Norwegian forbereder en klagesak på vedtaket. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.