Flygerne i Norge og Sverige saksøker SAS for ikke å følge avtalefestede regler for forfremmelser og ansettelser av kapteiner og annenflygere.

Flyselskapet har i en avtale med flygerforeningene i Norge, Sverige og Danmark akseptert å følge en praksis der kapteiner og annenflygere forfremmes og ansettes etter kriterier knyttet til ansiennitet og alder.

I praksis har flygere med høyere ansiennitet og høyere alder fortrinnsrett framfor flygere lenger ned på listen, ifølge travelreport.se.

Etter en fersk dom i tingretten i København, som fastslår at alderskriteriet i avtalen er diskriminerende, har konsernet gått bort fra å bruke den såkalte senioritetslisten.

Ifølge stevningen fra Norske SAS-flygeres Forening og Svensk Pilotforening har ledelsen ensidig fastsatt nye kriterier for forfremmelse og ansettelser.

Søksmålet – som har til formål å få senioritetslisten erklært lovlig – kommer trolig opp for arbeidsretten i Sverige rundt neste sommer.

Les også:
Ny prøving av havnestriden i Drammen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.