Rekordmange 2,8 millioner reisende fløy med SAS i juli – cirka 30.000 flere enn samme måned året før. Men SAS-sjef Rickard Gustafson la ikke skjul på at det hadde vært en utfordrende periode da trafikktallene for juli ble sluppet i begynnelsen av august.

I løpet av juli ble SAS på kort varsel tvunget til å innstille cirka 500 av 25.000 planlagte avganger, og Gustafson beklaget overfor de reisende og advarte om at alle innstillingene ville komme til å prege resultatet.

Men til tross for store kostnader knyttet til alle flykanselleringene i sommer og stigende drivstoffpriser, venter Sydbank at SAS lander et nettoresultat på over 1,4 milliarder svenske kroner dette kvartalet, skriver bransjenettstedet Check-in.dk.

SAS presenterer resultatet for sitt regnskapsmessige tredje kvartal, som strekker seg fra 1. mai til 31. juli, fredag denne uken.

Høyere billettpriser

SAS har slitt med leverandørsvikt hos Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) og den irske underleverandøren CityJet, noe som har gitt store ringvirkninger i sommer. Likevel tror Sydbanks aksjeanalysesjef Jacob Pedersen, som følger SAS tett, at flyselskapet vil få et ganske pent resultat:

– Høyere billettpriser kan stort sett dekke meromkostningene fra høyere drivstoffpriser og avlysninger, og det representerer en noe bedre utvikling enn vi hadde forventet for bare få måneder siden, skriver han i AktieUdsyn for SAS.

Trafikkveksten i kvartalet har vært på beskjedne to prosent, men samtidig har yield-økningen (inntekt per passasjerkilometer) vært på hele seks prosent.

Om SAS oppfyller Sydbanks forventninger i tredje kvartal, blir det likevel et langt svakere resultat enn fjorårsperioden. Da havnet resultatet på 2,1 milliarder svenske kroner.

Jacob Pedersen frykter ikke at høye drivstoffpriser og en sterk amerikansk dollar vil gi SAS kraftig motvind de neste månedene. En sterk prisutvikling har tilsynelatende avblåst bekymringen om et resultat i den lave enden av prognosen, påpeker han, ifølge Check-in.dk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Oljeprisen er det mange som tabber seg ut på
Oljetoppene på oljemessen bedyrer at nedturen ikke er glemt, selv om pengene fosser inn.
01:38
Publisert: