– Vi har i formiddag undersøkt en bygning i Adelgade i indre by etter en bombetrussel mot en virksomhet. Vi fant ikke noe av politimessig interesse og er nå ferdige på stedet. Avsperringen er opphevet, og folk er i ferd med å bli sluppet inn i bygget igjen, skriver politiet i København på Twitter.

Torsdag morgen i 5-tiden fikk det norskeide reklamebyrået &Co en bombetrussel på epost.

Det opplyser politiet i København til DN. Politiet rykket ut med store ressurser, inkludert bombegruppen, og evakuerte området.

&Co står bak SAS' omstridte og sterkt kritiserte reklamefilm som ble publisert, så trukket og republisert i ny utgave på onsdag. Politiet ønsket ikke å bekrefte hvorvidt innholdet i eposten knyttet truslene til

Thomas Høgebøl er administrerende direktør i The North Alliance, det norske markedsføringskonsernet som eier &Co. Han følger situasjonen i København.

– Jeg er opptatt av å ta vare på mine kolleger som naturligvis opplevde situasjonen som ubehagelig. Utover det henviser jeg til politiet for spørsmål vedrørende hendelsen, skriver Thomas Høgebøl i en sms til DN.

– Vi ønsker ikke å kommentere dette, sier SAS' pressesjef i Norge, John Eckhoff, etter at politiet var ferdig på stedet.

Hva er skandinavisk?

SAS' reklame ble publisert tirsdag kveld. Den opprinnelige utgaven av reklamen stilte spørsmålet «hva er virkelig skandinavisk?» og svarte: «Absolutt ingenting».

Reklamen ble sterkt kritisert fra flere hold. Ytterliggående miljøer på nett oversvømte kommentarfeltet under videoen publisert på Facebook og Youtube som førte til at den ble slettet fra disse plattformene og republisert i kortere utgave onsdag kveld. SAS mente at dette utgjorde et koordinert angrep.

Navnga ansatte

I forbindelse med reklamen ble navnene på de ansatte i &Co som hadde laget den, publisert både i kommentarfeltet på Youtube og på det ytterliggående nettforumet 4-chan.

«Bare en påminnelse om å notere seg disse navnene og adressene, og legge de et trygt sted. Når tiden kommer vil alle som var involvert i å lage denne videoen bli gjort om til vindspill», skrev én.

DN kommer tilbake med mer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.