2,8 millioner reisende er ny passasjerrekord for SAS i en julimåned.
SAS' trafikk hadde en positiv utvikling i juli og økte med nesten to prosent. Trafikken på SAS' Europa-linjer økte med drøyt fire prosent etter at SAS økte den sesongmessige produksjonen på fritidsruter til og fra Sør-Europa.
Også SAS' innenriksruter utviklet seg positivt og steg med én prosent i juli.
I juli ble trafikken til SAS påvirket av flere operasjonelle utfordringer, blant annet forsinkede leveranser av A320neo-fly fra Airbus og personalmangel i deler av virksomheten.
Totalt har dette ført til lavere operativ stabilitet og punktlighet enn normalt, heter det i en pressemelding fra SAS.
SAS-sjefen beklager
I løpet av måneden ble SAS på kort varsel tvunget til å innstille cirka 500 av 25.000 planlagte avganger, noe som innebar at regulariteten ble drøyt én prosentenhet lavere enn normalt.
– Vi er glade for at flere valgte å reise med SAS i juli. Det viser at strategien vår og kundetilbudet vårt gjør at SAS står sterkt i den globale konkurransen. Samtidig beklager jeg de forstyrrelsene i form av innstilte fly og forsinkelser vi har opplevd i deler av høysesongen. SAS' medarbeidere har virkelig gjort sitt ytterste for å hjelpe rammede passasjerer, men dessverre har visse kunder blitt påvirket negativt, noe vi naturligvis er lei oss for, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.
Han sier videre at SAS allerede har tatt flere grep som, både på kort og lang sikt, skal sikre at lignende episoder ikke skjer igjen.
Varsler dårligere resultat etter trøbbelet
SAS har kansellert flere flyvninger enn normalt i selskapets regnskapsmessige tredje kvartal 2018, noe som vil lede til høyere irregulære kostnader, kommer det frem av selskapets trafikktall for juli 2018. Det melder TDN.
Kapasiteten til SAS' regulære trafikk, målt i ask (tilgjengelig setekilometer), var opp 3,0 prosent i måneden, sammenlignet med samme måned i fjor.
SAS Gruppens valutajusterte yield var opp to prosent i juli og valutajustert pask var i perioden var opp én prosent, sammenlignet med samme måned året før, ifølge SAS' seneste trafikkoppdatering.
Nominelt steg yielden med syv prosent, mens pask steg med seks prosent.
Yield viser inntekt per passasjerkilometer, mens pask viser enhetsinntekten (passasjerinntekt/tilgjengelig setekilometer), opplyser TDN.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.