2,4 millioner passasjerer fløy med SAS i november, en økning på over 160.000 passasjerer sammenlignet med fjorårsperioden. Den totale trafikken økte med 16,7 prosent.

Men yielden (inntekt per passasjerkilometer) faller kraftig, og det bekymrer SAS. Selskapet rammes av flyskatten på reiser i Norge.

– Forslaget om å innføre en flyskatt i Sverige øker usikkerheten for flytrafikken i Sverige og ventes å få negative effekter, skriver SAS i en pressemelding.

SAS' totale kabinfaktor (andel opptatte seter) forbedret seg samtidig med 4,2 prosentenheter til 74,5 – den høyeste kabinfaktoren noensinne for en november-måned.

Øker mest interkontinentalt

Trafikkveksten var størst på de interkontinentale linjene, der trafikken økte med 29,4 prosent.

På de internasjonale rutene innen Skandinavia og Europa økte trafikken med 13,6 prosent, der fritidsrutene hadde størst vekst. SAS' innenriksruter hadde en trafikkvekst på 3,5 prosent.

– Det er gledelig å se at vinterprogrammet vårt har fått en positiv start, og at flere enn noensinne velger å reise med SAS i en november-måned. Det er også tydelig at reisene øker mest i de mer prisfølsomme kundesegmentene. Det viser at det er svært viktig å fortsette å effektivisere virksomheten, så vi kan satse på de markedene der vi ser størst vekst, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

Også Norwegian tjener mindre per passasjer

Norwegians trafikktall for november, som kom tirsdag denne uken, viste at nærmere 2,3 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Det er en økning på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

På langdistanserutene var passasjerveksten 70 prosent. Fyllingsgraden var totalt 84 prosent, opp ett prosentpoeng fra i fjor.

Men sterk trafikk til tross: Inntektene per passasjer faller kraftig også for Norwegian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.