Fagforeningen USO har klaget inn bemanningsbyrået CAE Crewing Services til det spanske arbeidstilsynet Inspección de Trabajo for å ha SAS-ansatte i Málaga som arbeider uten kontrakter.

CAE Crewing Services er et irsk selskap som leverer kabinpersonell til det irske flyselskapet Scandinavian Airlines Ireland Limited (SAS Irland), som er et datterselskap til SAS. SAS Irland er en liten virksomhet med syv fly, og utgjør et supplement til moderselskapet som til sammenligning har over 100 fly.

– Mer enn halvparten av ansatte i SAS på Málaga, 26 av rundt 40 ansatte, jobber uten kontrakt, sier talsmann Ernesto Iglesias i en pressemelding fra fagforeningen USO.

Han forteller at de ansatte har besluttet å ikke signere kontrakt før den blir tilpasset spansk arbeidslov.

Det var Dagbladet som først omtalte saken i norske medier.

Ligner på Ryanair

Iglesias kommenterer i pressemeldingen at «flaggskipet som SAS alltid har vært, bruker nå ansettelsesstrategier som ligner på dem som brukes av Ryanair.» Han forteller også at kontraktene som er blitt tilbudt ikke er i tråd med spanske retningslinjer.

Ifølge USO blir mannskapet skattet i Irland, til tross for at de tilbringer 183 dager i Málaga. Mannskapet blir også underbetalt for ferier, og selskapet skal inneha muligheten til å endre lønn til enhver tid. USO hevder også at flere av kontraktene skal være skrevet på et annet språk enn spansk eller et av fellesspråkene.

«Dette stemmer absolutt ikke»

Informasjonssjef i SAS Knut Morten Johansen kjenner seg ikke igjen i påstandene til USO.

– Dette stemmer absolutt ikke. Ingen flyr uten kontrakt, sier Johansen til DN.

– Alle som flyr for SAS Irland er ansatt i trenings- og bemanningsselskapet CAE, og er formelt i et kontraktsforhold som blant annet inkluderer alle forhold rundt ansettelsen som lønn, forsikringer, og så videre. At noen skal fly uten kontrakt er en feilaktig påstand.

Johansen sier at medarbeidere som flyr for SAS fra basene Malaga og London har faste kontrakter og kollektive ansettelsesvilkår, på lokale markedsmessige standarder.

– Vi kjenner oss ikke igjen i denne klagen eller i sammenligningen med Ryanair. Jeg kjenner ikke til detaljene i selskapet, men de medarbeidere som flyr for SAS fra basene Malaga og London har faste kontrakter og kollektive ansettelsesvilkår, på lokale markedsmessige standarder.

I samsvar med spansk lovgivning

– Hva gjelder de som flyr med utgangspunkt fra Malaga, så blir feriepenger utbetalt i samsvar med spansk lovgivning, og selvsagt kan ikke avtalene «endres når som helst» som det ble påstått, men det er åpning for å kunne høyne lønnen om selskapet ønsker å tilby dette også inne i en kontraktsperiode. En ensidig reduksjon av vilkårene hverken kan eller skal gjennomføres utenfor forhandlinger, bare for å ha presisert dette.

Angående skattebetaling sier Johansen at CAE har ikke noe ønske om å omgå noen regler hva gjelder beskatning, og har nå juridisk bistand for å sikre at dette er helt korrekt, blant annet i forholdet mellom Spania og Irland på det skattemessige området.

– Dette er ikke en situasjon som påvirker den enkelte ansatte.

DNs Magnus Eidem: –Sikkerheten med mobilbetaling er faktisk litt bedre enn om du betaler med kort
02:29
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.