SAS rapporterer den svakeste inntjeningen per passasjer noensinne i april. Samtidig falt påsken i mars i år, mot april i fjor, noe som svekker sammenligningsgrunnlaget. 

På den annen side klarte Norwegian å øke inntjeningen per passasjerkilometer fra 0,39 kroner til 0,41 kroner i april. 

SAS økte trafikken (RPK) med 15,8 prosent i april og økte kapasiteten (ASK) med 6,6 prosent.

Valutajustert yield (inntekt per passasjer) var imidlertid ned hele 10 prosent i april. Den nominelle yielden var ned syv prosent og nominell PASK (inntekt per tilgjengelige setekilometer) opp 1 prosent.

Fløy 2,4 millioner passasjerer

Trafikktallene for april viser at 2,4 millioner passasjerer reiste med SAS, en økning på over 70.000 passasjerer sammenlignet med fjorårstallet. SAS' totale kabinfaktor ble samtidig forbedret med over seks prosentenheter til 76,3 prosent.

Økningen viser at SAS' satsing på de mer fritidsorienterte rutene blir ønsket velkommen av kundene, heter det i rapporten.

I april økte SAS' totale trafikk med nesten 18 prosent. Veksten var størst på de intraskandinaviske og europeiske rutene, der trafikken steg med cirka 26 prosent. Også på de interkontinentale rutene var veksten god, med en økning på 14 prosent.

På SAS' innenriksruter sank trafikken med fire prosent som følge av omdisponering av produksjon til SAS' Europa-ruter. SAS økte i løpet av måneden den totale kapasiteten med cirka åtte prosent.

- Viser at satsingen vår fungerer bra

- Det er gledelig at flere velger SAS, og at vi har fått en bra respons på sommerprogrammet -  med økt kapasitet og flere nye destinasjoner. Det viser at satsingen vår på å møte den økte etterspørselen på fritidsorienterte ruter fungerer bra, og styrker vårt allerede brede nettverk til, fra og innen Skandinavia, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar til trafikktallene.

Norwegian kom med sine trafikktall fredag i forrige uke.

Der gjorde de pessimistene til skamme ved å presentere tall som fikk aksjen til å fly høyt på Oslo Børs:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: