Som tidligere varslet har flyselskapet SAS nå utstedt 52,5 millioner nye aksjer til kurs 24,20 svenske kroner per aksje. Det er vel syv prosent lavere enn det SAS-aksjen sluttet på onsdag, ved børsslutt. Da lå aksjen på 26,10 svenske kroner på Stockholm-børsen.

Dermed henter SAS inn 1,27 milliarder svenske kroner.

– Utstedelsen av nye aksjer styrker SAS' finansielle posisjon og gir fordelaktige muligheter for å redusere de totale finansielle kostnadene. Vi ser nå fremover til å levere etter tilliten vi har fått fra nye og og eksisterende aksjonærer, for å styrke SAS' langsiktige avkastning, sier SAS-sjef Rickard Gustafson gjennom en pressemelding.

SAS sier egenkapitalen skal brukes til å starte tilbakebetaling av preferanseaksjer fra februar 2018 og vil gi gunstigere finansieringsvilkår ved refinansiering av obligasjonslån. SAS har et obligasjonslån på 1,5 milliarder svenske kroner med forfall i november i år og en fastrente på ni prosent.(Vilkår)

SSB-sjefen i nytt møte med Siv Jensen
SSB-direktør Christine Meyer gikk rett forbi de oppmøte pressefolkene da hun skulle i møte med finansminister Siv Jensen onsdag morgen.
00:38
Publisert: