Mens flypassasjerene står i kø og flyene er utsolgte for lenge siden har SAS sett seg nødt til å hente inn ekstra kapasitet.

-For avhjelpe situasjonen henter vi nå inn et ekstra fly, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Et fly som i dag er inne for vedlikehold vil fra i morgen av bli satt inn tidligere enn planlagt for å ta unna de mange passasjerene som per i dag ikke har fått plass. Flyet skal gå mellom Oslo og flyplassene ved Trondheim, Bergen og Stavanger.

-Vi undervurderte etterspørselen, konkluderer Johansen.

-Og da blir vi ikke i stand til å gi det tilbudet som forventes av oss, fortsetter han.

Stokker om

I tillegg til ekstrafly, vil også SAS stokke om på flåten slik at de største rutene også vil få de største flyene.

-Vi vil "upsize" på disse rutene. Og ett fly ekstra vil faktisk utgjøre mye, sier Johansen.

Spesielt mellom Trondheim og Oslo er det lang ventetid for å få fly med SAS, men også rutene til Stavanger og Bergen er vanskelige.

Småfly

SAS tar selvkritikk på at selskapet undervurderte etterspørselen, men Johansen peker også på at Norwegian har dratt ned kapasiteten samtidig.

- Jeg skal ikke skylde på Norwegian, men at begge flyselskapene gjør om til sommerruter samtidig, blir utfordrende, sier Johansen.

Norwegian har i tillegg satt inn vesentlig færre fly, og i tillegg nedskalert til langt mindre fly, noe som til sammen drar ned kapasiteten enda mer.

-Det at Norwegian nå flyr med Fokker 100-fly på flere distanser strammer til markedet ytterligere, sier Johansen.

Dette bekreftes av Norwegian, som nå tilbyr pengene tilbake til kunder som ikke vil fly denne typen fly.

- Flyene kommer fra andre europeiske selskaper. Men vi forstår, hvis folk er skuffet over at de ikke kommer til at fly med våre fly. Derfor har vi også tilbudt at man kan få penger tilbake hvis man likevel ikke ønsker å reise. Vi beklager situasjonen over for de berørte passasjerer, sier pressekontakt i Norwegian, Daniel Kirchhoff​.

Les også

Runder milliarden på innleide piloter dn+

Flykaos for SAS

På sommerskole med Youtube-heltene
På Løren i Oslo har 110 elever i alderen 10-14 år denne uken sine egne idoler som lærere. Nå skal de lære å bli gode youtubere av dem som har det som yrke.
03:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.