Da SAS for drøye to måneder siden la frem tall for tredje kvartal gjentok flyselskapet at det ville bli utfordrende å nå målet om et positiv resultat før skatt for regnskapsåret 2019.

Nå har oppløftende trafikktall for oktober gjort SAS-ledelsen langt mer optimistiske.

Fredag justerer flyselskapet opp forventningene til resultat før skatt i regnskapsåret 2019 til rundt 700–800 millioner svenske kroner.

SAS-aksjen reagerte med en oppgang rundt ti prosent i Stockholm og Oslo store deler av fredagen.

Inntektene stiger

Sterkere passasjertall og høyere enhetsinntekter pekes på som hovedårsakene til oppjusteringen.

– Til tross for et utfordrende år er vi fornøyd med en god utvikling på driften i løpet av de siste månedene av regnskapsåret 2019, sier SAS' konsernsjef Rickard Gustafson i en melding, og peker på at balansen mellom tilbud og etterspørsel i Skandinavia er blitt bedre. Norwegian har de siste månedene varslet at det skal fly mindre resten av året og neste år.

Det positive resultatvarselet kommer samtidig med at SAS legger frem trafikktall for oktober. Trafikkapasiteten økte med 2,2 prosent og antall passasjerer økte med 3,6 prosent sammenlignet med oktober 2018.

Yielden (inntekt per fløyet passasjerkilometer) var 1,03 svenske kroner i oktober, opp 4,4 prosent fra oktober 2018 nominelt.

Fullere fly

Andre viktige nøkkeltall har også forbedret seg:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Total kapasitet (ASK) steg med 3,2 prosent.
  • Inntektsgivende setekilometer (RPK) steg med 5,7 prosent.
  • Fyllingsgraden, altså hvor stor del av flyene som var fylt opp, var på 94 prosent i oktober – en oppgang på 2,2 prosentpoeng fra oktober i fjor.