SAS hadde tidligere direkterute fra København til Tel Aviv, men kuttet ruten i 2015 på grunn av mannskapsmangel, manglende inntjening i et tøft marked og det selskapet betegnet som en ustabil situasjon i regionen.

Fra høsten setter imidlertid SAS opp en ny ukentlig direkterute til turistbyen Eilat ved Akababukta helt sør i landet, denne gang fra Stockholm, skriver avisen Dagen.

Ifølge The Jerusalem Post kom avtalen i havn etter lange forhandlinger med det israelske turistdepartementet, der departementet bidrar med 45 euro per passasjer og Eilats hotellforening med 15. Totalt støttes SAS med om lag 550 kroner per passasjer som flyr til Israel.

Turistdepartementet har også gått inn med pengestøtte til Ryan Air og Wizz Airs direkteruter til Tel Aviv.

– Vi har satt som mål å få nye direkteruter til Israel og vi ser nå stadig flere flyselskaper som flyr til Israel og tar med seg rekordmange turister, sier turistminister Yariv Levin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.