Konsumentverket, det svenske svaret på Forbrukertilsynet, har startet etterforskning av SAS etter pilotstreiken i sommer. Avisen Dagens Nyheter skriver at det kom 168 klager på SAS fra nyttår til 15. august i år, de aller fleste relatert til streiken i sommer.

Klagene handler blant annet om at det har vært vanskelig å komme i kontakt med SAS' kundetjeneste, og at passasjerer ikke har fått hjelp når deres fly er blitt innstilt. Mange av klagene går også på at passasjerer må vente lenge på refusjon for billetter til avlyste flyvninger og dekning av andre utgifter knyttet til streiken.

SAS har fått en frist til 5. september på å svare Konsumentverket om blant annet mangelfull informasjon ved endringer av flyvninger, håndteringen av ombookinger og hvorfor det har tatt lang tid å refundere kundene. Konsumentverket vil behandle disse svarene før en konklusjon og eventuell reaksjon mot SAS.

Anna Sandell, pressesjef i SAS, sier til Dagens Nyheter at den ekstreme situasjonen i sommer på grunn av streiken er årsaken til de mange klagene.

– Vi har vært i en ekstraordinær situasjon gitt den 15 dager lange streiken der 30.000 passasjerer ble påvirket daglig, sier hun til avisen.

Hun sier det vil ta tid for SAS å gå gjennom alle klagene relatert til streiken, og at selskapet gjør alt det kan og har satt inn alle tilgjengelige ressurser for å håndtere disse. På SAS' vegne beklager hun til alle passasjerene som ble rammet, og at alle som har krav på erstatning vil få pengene sine.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.