Etter mandagens møte mellom SAS-pilotene og Riksmekleren, er partene fremdeles i hver sin ende.

– Vi har hatt et fellesmøte med alle parter nå på formiddagen. Jeg har i tillegg hatt daglig kontakt med partene siden konflikten startet. Konflikten er dessverre fortsatt helt fastlåst, skrev riksmegler Mats Wilhelm Ruland i en sms til NTB kort tid etter møtet.

– Vi kommer til å ha møter de kommende dagene uten at det er fastsatt noe nytt tidspunkt, sier han.

SAS-pilotene møtte riksmegler Mats Wilhelm Ruland mandag formiddag.
SAS-pilotene møtte riksmegler Mats Wilhelm Ruland mandag formiddag. (Foto: Hedvig Idås)

SAS-pilotene sa at møtet ikke var noe mer enn en statusoppdatering.

– Det var bare en kort statusoppdatering. Vi er der vi var for en uke siden, sier Leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang til NRK.

Kalte inn til møte

Møtet ble holdt på Teams mellom pilotforeningene i SAS og riksmegler Mats Wilhelm Ruland i forbindelse med den pågående streiken.

– Det er ikke noen megling eller forhandling, men bare et statusmøte på Teams om hvor partene står. Det har vært et tilsvarende møte blant de svenske partene, sa leder for SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang, til TV 2 i forkant av møtet.

Skogvang sier samtidig at pilotforeningene fremdeles ikke har hørt noe fra SAS, og de fremdeles ikke vil initiere kontakt med flyselskapet.

Mandag er det en uke siden meglingen mellom ledelsen og pilotene i SAS brøt sammen. Det har ført til at 900 piloter er tatt ut i streik. Rundt 30.000 passasjerer rammes daglig i det som skulle ha vært den definitive høysesongen for selskapet.

SAS har tidligere sagt at streiken koster selskapet anslagsvis 100 til 130 millioner svenske kroner om dagen. Dersom tapene er i øverste del av dette intervallet, vil kostnadene for streiken i løpet av mandagen ha passert én milliard svenske kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.