Til høsten kommer flyselskapet SAS til å slutte å selge varer skattefritt ombord på flyet, også kjent som taxfree. Det skriver Dagens Industri tirsdag.

For SAS, som har vært under hardt økonomisk press som følge av flystreiken tidligere i år, vil det bety mindre totalvekt på flyet som igjen betyr besparelser på drivstoffet.

SAS beskriver selv tiltaket som en viktig del av flyselskapets arbeids med bærekraft.

På spørsmål om fjerningen av taxfree er en måte å bli mer kostnadseffektiv på svarer SAS sin pressesjef Freja Annamatz at de vil få kundene til å handle på en mer moderne måte parallelt med at det jobbes med bærekraft.

– Reduksjonen i drivstofforbruk er det viktigste målet i dette arbeidet, sier Annamatz.

Hun sier samtidig at adferden til kundene har endret seg og at det er færre som handler ombord. SAS skal tilby andre alternativer for varesalg for å kompensere for bortfallet av taxfree, men skal komme tilbake til detaljene, ifølge DI.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.