SAS vurderer å få en driftstillatelse i et land utenfor Skandinavia, slik at en stor del av flåten kan flagges ut for å sikre lavere produksjonskostnader.

Det skriver Check-in.dk mandag.

I en mail til alle SAS-medarbeidere, som ble sendt ut sist uke, skriver konsernsjef Rickard Gustafson at selskapet «vurderer nye måter at operere på, inklusiv en mulig lansering av en driftstillatelse utenfor Skandinavia».

En ikke-skandinavisk driftstillatelse er av mulighetene SAS-ledelsen nå skal se nærmere på for å redusere kostnadene sine. SAS sliter fortsatt med høyere produksjonskostnader enn konkurrentene, noe som gjør at SAS stiller svakt i konkurransen hvis man ikke er i stand til å matche konkurrentenes lave priser, ifølge Check-in.dk.

Med mailen til medarbeiderne prøver SAS å forberede de ansatte på lanseringen av den nye strategien, og SAS-ledelsen presenterer trolig planen i forbindelse med fremleggelsen av neste kvartalsregnskap 13. desember.

SAS' presseavdeling ønsker ikke å utdype meldingen fra konsernsjefen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.