Det sørafrikanske flyselskapet South African Airways' (SAA) økonomi forverret seg plutselig etter at en nylig streik førte til at en rekke fly ble satt på bakken, opplyste Pravin Gordham, som er minister for statseide selskaper i Sør-Afrika, onsdag.

Det skriver Financial Times.

Selskapet, som er et av Sør-Afrikas største, må skaffe til veie 135 millioner dollar i arbeidskapital de neste dagene, opplyser en kilde til FT.

SAA trenger en garanti fra regjeringen for å låne kapitalen fra banker, men finansminister Tito Mboweni har vært tilbakeholden med å gi klarsignal til en ny finansiell redningsaksjon.

Streiken tidligere denne måneden, som førte flyselskapet ut i store økonomiske problemer, handlet om planlagte kutt av arbeidsplasser.

SAA har hatt behov for milliarder av dollar i statshjelp for å overleve de to siste tiårene, men har slitt tungt med tøff konkurranse fra andre afrikanske flyselskaper og de gulfbaserte flyselskapene.

– SAA konkurrerer i en industri med syltynne marginer. Det er 50 flyselskaper som trafikkerer Sør-Afrika, sier styremedlem Martin Kingston til FA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.