Det har lenge vært stor uro blant pilotene i det irske lavprisselskapet Ryanair, og piloter skal ha forlatt selskapet til fordel for andre selskaper med bedre og tryggere arbeidsvilkår.

I slutten av september meldte selskapet om at det innstiller 18.000 planlagte flyvninger i løpet av vinterhalvåret. Rundt 400.000 passasjerer, blant annet i Storbritannia og Norge, blir berørt. Problemene ble forklart med feil som er gjort i planleggingen av flyvernes ferier.

Tidligere i måneden tilbød Ryanair-sjef Michael O'Leary opp til 12.000 pund (126.000 kroner) i en engangsbonus til piloter som dropper å dra på ferie, for å unngå ytterligere kanselleringer. Tilbudet fikk en heller lunken mottagelse.

Fagre løfter

Nå har imidlertid Ryanair-sjefen gått et skritt videre i et brev stilet til «Alle Ryanair-piloter».

I brevet som Reuters har fått tilgang til spares det ikke på løftene:

I det tre sider lange brevet lover O' Leary blant annet alle pilotene «betydelige forbedringer av dine ruteplaner, lønnen din, din utstasjonering, dine kontrakter og din karriereutvikling de kommende 12 månedene».

Konkret loves det i brevet at Ryanairs piloter både skal få en høyere lønn og en bedre jobbsikkerhet enn hos konkurrenter som Jet2 og Norwegian.

Ryanair-pilotene har de siste ukene hatt møter med ulike fagforeninger i både Storbritannia og Irland, samt med pilotforeningen APA i verdens største flyselskap American Airlines. APA skal ifølge Bloomberg ha tilbudt seg å hjelpe Ryanair-pilotene med å danne en fagforening, og skal også være villig til å yte både økonomisk støtte og ekspertbistand.(Vilkår)

Norwegian royals chasing the wave
How Norway's Crown Prince Haakon teaches his children how to surf
01:59
Publisert:
Fikk kansellert flyet fem ganger
William Turner skulle fly til London for å se fotballkamp, men Ryanair kansellerte fem av hans flyavganger.
00:46
Publisert: