I fjor økte stortingspolitikerne bruk av innenriksfly med 19,2 prosent, sammenlignet med året før. Hele 9.300 ganger gikk stortingspolitikere om bord i et innenriksfly i 2019, skriver Dagsavisen.

Det innebærer i gjennomsnitt 55 flyturer i Norge for hver av representantene i fjor. Gjennomsnittsnordmannen nøyer seg med tre slike reiser i året, ifølge EUs statistikkbyrå Eurostat.

Men de siste månedene har komitéarbeidet på Stortinget foregått via Teams og Skype etter at koronaen langt på vei stanset flytrafikken innenlands i mars.

– Komitéarbeidet er blitt påvirket, ikke på grunn av flytrafikken, men av hensyn til smittevernet og at det er færre folk til stede. Det har åpnet for digitale møter, sier Geir Pollestad (Sp).

Men han tror ikke endringen blir varig.

– Jeg går ut fra at fysiske møter igjen blir hovedregelen, sier Pollestad.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.