Saken oppdateres.

– Vi har åtte tur-retur-flyvninger og én enkeltstående flyvning som er kansellert i morgen, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

Følgende åtte tur-retur-flyvninger kanselleres:

  • Oslo-København
  • Oslo-Trondheim
  • Oslo-Evenes
  • Oslo-Roma
  • Oslo-Molde
  • Oslo-Budapest
  • Bergen-København
  • Bergen-London

I tillegg kanselleres én enkeltflyvning fra Oslo til Bergen.

Tuman sier at samtlige passasjerer er orientert om kanselleringene. Han understreker at rutene som kanselleres, kun er én av flere flyvninger. Til de fleste destinasjonene går det flere fly daglig, og nær alle passasjerene har fått tilbud om å booke om til en alternativ rute.

– For de aller fleste går reisene som normalt. Det er viktig å understreke at dersom man blir berørt, så blir man kontaktet. Har man ikke hørt noe, så kan man gå ut ifra at alt går som normalt og møte opp på flyplassen som vanlig, sier Tuman.

Han ber alle passasjerer som er i tvil, om å sjekke nettsiden til Norwegian, som til enhver tid er oppdatert med den seneste informasjonen.

Lørdag ble det streik blant flyteknikerne etter at meglingen mellom NHO Luftfart og NFO ble avsluttet fire timer på overtid natt til lørdag. Hittil har 106 flyteknikere blitt tatt ut i streik. Ytterligere 39 teknikere tas ut ved midnatt fredag kveld dersom det ikke blir enighet om en løsning.

Norwegian har måttet kansellere flere flyvninger som følge av flyteknikere i streik. Totalt 10 flyvninger ble kansellert tirsdag morgen, fem rundturer til London, Alicante, Edinburgh og Murcia i Spania.

30 Widerøe-avganger innstilt

Flyselskapet Widerøe sier det tirsdag virkelig har begynt å merke konsekvensene av flytekniker-streiken. 30 avganger er innstilt. Det opplyser Widerøe til NRK.

– Dette lager utfordringer for passasjerene våre, det er vi smertelig klar over. Der vi var positive i går, så kjenner vi at det nå treffer oss ordentlig, sier Catarina Solli, pressesjef i Widerøe.

Hun oppfordrer kunder til å la være å ringe dem ettersom det er stor pågang fra kunder som er usikre på om reisen deres faktisk vil gå.

– Vi oppfordrer publikum til å ikke ta kontakt med oss, med mindre de har fått melding om at avgangen deres er innstilt, eller at de ikke ønsker å benytte seg av den løsningen vi har forespeilet dem, sier pressesjefen i Widerøe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.